Jag ska måla hela världen...

Våren 2007 fick jag möjlighet att delta i en rehabiliteringskurs på  Östra Grevie Folkhögskola. Kursen var inriktad på målande och skapande och alla vi som deltog var långtidssjukskrivna.

Kursen var mycket givande och jag kände att jag ville fortsätta måla men kunde inte komma på några egna motiv. Jag köpte färgstarka vykort med afrikanska motiv som jag målade av och på så vis fick jag träna mig i form- och färglära  (se under Bildgalleri Tavlor: Africa o Vardagsliv)

Det var mycket inspirerande men man kan  inte bara kopiera andras målningar...man måste ju komma på egna motiv!

 Jag har sytt i hela mitt liv och är mycket intresserad av tygets struktur och mönster  och slutligen kom jag på att jag helt enkelt kunde måla ett lapptäcke!

Min första tavla blev ganska bra men framförallt insåg jag att det gick att utveckla min teknik hur mycket som helst! 

Jag målar i akryl och använder alltid guld, silver och brons i mina tavlor. Dessutom har jag nu också tillfört metallicfärger vilket ger ytterligare lyster åt tavlorna.

 

           *~*~*~*~*

När jag målar befinner jag mig nästan i ett meditativt tillstånd. All koncentration och fokus förflyttas till tavlan vilket innebär en läkandeprocess för både kropp och själ.

 

Mina tavlor är livfulla och färgstarka och min förhoppning är att du ska upptäcka nya detaljer varje gång du tittar på dem.